Kevin de Bruyne scoort met kunstgras

Kevin de Bruyne scoort met kunstgras

Manchester City FC speler Kevin De Bruyne heeft een minderheidsbelang genomen in Sport and Leisure Group, de Belgische fabrikant van o.a. Domo Sports Grass en Limonta Sport.

Hoe groot het belang is, is niet gemeld maar de entourage rondom de Belgische top-voetballer wijst erop dat de speler dat de speler in meerdere bedrijven een minderheidsbelang heeft, zolang hij toekomst in het product of de formule ziet. De Bruyne laat zijn commerciële belangen behartigen door marketingbedrijf Roc Nation. Op hun advies kocht hij zichzelf vorig jaar in bij Therabody, een Amerikaans bedrijf dat massagetoestellen maakt voor een sneller herstel van pijnlijke spieren. Ook Cristiano Ronaldo van aartsrivaal Manchester United heeft een belang in dat bedrijf.

De stap zal vooral grote marketingwaarde hebben voor SLG. Het bedrijf boekte vorig jaar 30 miljoen winst op een omzet van 170 miljoen euro. “Ik zie grote kansen voor de kunstgrassector. Ik ben blij dat ik zo’n succesvol en groeiend Belgisch bedrijf kan ondersteunen. De focus op duurzaamheid is bijzonder belangrijk voor mij, en ik ben zeer verheugd SLG te kunnen helpen in haar inspanningen om duurzame kunstgrassystemen te ontwikkelen”, zo zei De Bruyne tegen de Belgische media.

S&L Group werd vorig nog overgenomen door de Sun International. De Amerikaanse investeerder betaalde een kleine 300 miljoen euro voor de overname.

Geef een reactie