Kapitaalinjectie voor SMG

De Belgische investeringsmaatschappij Gimv heeft een meerderheidsbelang genomen in SMG Sportplatzmaschinenbau. Die stap moet SMG helpen ambities voor verdere internationale groei en doorontwikkeling van haar portfolio te realiseren.

De Duitse fabrikant van onderhoudsmachines voor zowel gras- als kunstgras sportvelden, wil vooral haar footprint in de VS uitbreiden.

Daniel en Tobias Owegeser, mede-eigenaars van SMG, zeggen daarover: “We zijn de afgelopen decennia al sterk gegroeid en hebben de basis gelegd voor een succesvolle expansie van ons bedrijf, vooral in de Verenigde Staten. Samen met onze vader Johann en onze broer Markus, hebben we besloten om in zee te gaan met een sterke partner om ons groeiverhaal in de komende jaren een extra boost te kunnen geven. Samen met Gimv, willen we nu de volgende stappen zetten naar verdere internationalisering en gericht inspelen op de vele mogelijkheden in het buitenland.”

Gimv is een investeringsmaatschappij uit België die partnerships zoekt met ambitieuze ondernemers en managementteams die zich richten op duurzame groei en waardecreatie.

“We zijn verheugd om SMG, een uitzonderlijke en indrukwekkende nieuwe technische en industriële partner, te verwelkomen in ons Smart Industries platform. We zijn diep overtuigd van zowel het product als de eigenaars en het managementteam en kijken ernaar uit om SMG te begeleiden op zijn wereldwijde groeipad,” zo is de reactie van Ronald Bartel van Gimv.

Geef een reactie