Internationaal grasonderzoek gestart

De Scandinavische Turfgrass and Environment Research Foundation (STERF), The R&A en de United States Golf Association (USGA) hebben het International Turfgrass Research Initiative gelanceerd. Het initiatief moet duurzaam het beheer van golfbanen en grasvelden te bevorderen.

Het International Turfgrass Research Initiative is een erfenis van de 14e International Turfgrass Research Conference (ITRC), dat STERF in samenwerking met de International Turfgrass Society (ITS) in 2022 in Kopenhagen, Denemarken, organiseerde.

Ontwikkeling en duurzaamheid waren de thema’s van de conferentie, en STERF en ITS waren het erover eens dat investeren in internationaal grasgrasonderzoek de meest geschikte erfenis van ITRC2022 zou zijn. Vanaf eind dit jaar zullen meerjarige onderzoeksprojecten worden gefinancierd om praktische oplossingen te ontwikkelen die kunnen worden toegepast door degenen die golffaciliteiten en grasvelden beheren, als reactie op de meest urgente uitdagingen waarmee het beheer van grasmatten en golfbanen wereldwijd wordt geconfronteerd.

Voorbeelden daarvan zijn ongediertebestrijding, waterbeheer, het behoud van biodiversiteit en landschappen, en inzicht in de klimaatimpact op gras- en golflandschappen.

In mei zal een oproep voor onderzoeksvoorstellen worden gepubliceerd en de inzendingen zullen worden beoordeeld door een groep onderzoekers, praktijkmensen en experts die werkzaam zijn op het gebied van golfbaan- en grasgrasbeheer. De succesvolle kandidaten zullen worden bekendgemaakt op de 15e International Turfgrass Research Conference die volgend jaar in Japan wordt gehouden.

Het International Turfgrass Research Initiative vormt een aanvulling op de bestaande ondersteuning die elke organisatie al biedt bij het gebruik van wetenschappelijk onderzoek om praktische oplossingen te bieden, zoals Golf Course 2030, het Mike Davis Program for Advancing Golf Course Management en STERF Research Programmes. Maria Strandberg – STERF-directeur en voormalig voorzitter van de International Turfgrass Society zegt hierover: “Voor golf en andere grassporten die land en natuur als hun sportarena gebruiken, zijn de uitdagingen talrijk en divers, en zullen toekomstige activiteiten sterk beïnvloeden. Nieuw onderzoek, competentie en aanpassing van standaardbenaderingen in de golf- en kunstgrassector zijn nodig om deze uitdagingen te overwinnen. Wij zijn ervan overtuigd dat internationale samenwerking de enige haalbare strategie is om de huidige uitdagingen aan te gaan en een duurzame toekomst te creëren. Daarom kijken we ernaar uit om, in nauwe samenwerking met onze collega’s bij The USGA en The R&A, dit belangrijke initiatief te realiseren. We willen wetenschappers over de hele wereld ondersteunen en inspireren om samen te werken en nieuwe kennis en hulpmiddelen te creëren en aan te bieden die essentieel zijn voor modern en duurzaam golfbaan- en kunstgrasbeheer. Kennis die van praktisch nut is en klaar voor gebruik, bijvoorbeeld direct in de golfsport, de baan en grasbeheer of in dialoog met de autoriteiten en het publiek, en in geloofwaardig werk op het gebied van milieubescherming.”

Daniel Lightfoot, Director – Sustainable Golf bij The R&A, stelt: “Het International Turfgrass Research Initiative is een belangrijke stap in de richting van de ontwikkeling van praktische oplossingen die door golffaciliteiten over de hele wereld kunnen worden gebruikt om de uitdagingen aan te pakken die worden ervaren bij het beheer van golfbanen en grasmatten. We streven ernaar de normen en praktijken op het gebied van duurzame agronomie positief te beïnvloeden door begeleiding en ondersteuning te bieden aan golffaciliteiten, zodat ze beter toegerust zijn om de impact te beheersen die klimaatverandering en verandering in de wetgeving kunnen hebben op het onderhoud van golfbanen. We kijken ernaar uit om nauw samen te werken met onze collega’s van de USGA en de Scandinavische Turfgrass Research and Environment Foundation om dit onderzoeksinitiatief op mondiale schaal uit te voeren.”

Cole Thompson, Ph.D., directeur Green Section Research bij de USGA, voegt toe: “De toekomst van ons spel hangt af van de stappen die we vandaag zetten. Samen met onze collega’s bij The R&A en STERF moedigen we een internationale samenwerking tussen wetenschappers aan om zich te richten op belangrijke onderzoeksthema’s op het gebied van grasmanagement. Als beheerders van het milieu hebben we de verantwoordelijkheid om innovatieve oplossingen te ontwikkelen die de toekomstige duurzaamheid bevorderen, en tegelijkertijd de huidige kritieke uitdagingen aanpakken waarmee de industrie wordt geconfronteerd. We zijn verheugd om de grenzen te blijven verleggen, niet alleen in eigen land via onze uitgebreide USGA Green Section-initiatieven, maar nu met The R&A en STERF, met als doel een blijvende impact te creëren voor toekomstige generaties golfers.”

Geef een reactie