Intercarpet vraagt faillissement aan

Medewerkers van Intercarpet in Aalten is op de laatste dag voor hun zomervakantie medegedeeld dat het bedrijf faillissement heeft aangevraagd.

Medewerkers van Intercarpet in Aalten is op de laatste dag voor hun zomervakantie medegedeeld dat het bedrijf faillissement heeft aangevraagd.

Het tapijtbedrijf tuft kunstgrastapijten in opdracht van internationale spelers voor wat betreft kunstgras voor sport en landscaping.

Intercarpet-dochter Hartex, die een fabriek voor de productie van kunstgrasgaren in Aalten heeft, zal waarschijnlijk haar activiteiten hervatten. Een potentiële koper heeft interesse getoond om de faciliteit over te nemen. Op het eerste gezicht lijkt het erop dat het faillissement uitsluitend is veroorzaakt door Intercarpet.

Investering in coatingfaciliteit

Eerder dit jaar ontving Intercarpet een subsidie van Participatiefonds Oost NL om een duurzamere oplossing te ontwikkelen voor het coaten van de backings van haar kunstgrastapijt.

De nieuwe oplossing bevestigt een hotmelt folie op de tapijtrug. Die hotmelt wordt elektronisch versmolten. Intercarpet beweerde dat het, door de conventionele latex droogoven te vervangen door een elektrische oplossing die infraroodovens gebruikt in plaats van gasgevoede ovens, 343 ton CO2 zou besparen.

Het gebruik van een gasgestookte oven om de latex te drogen vereist één kubieke meter gas voor elke vierkante meter kunstgrasmat. Tegen een kostprijs van EUR 0,07/m² voor het gas, met een totale coatingkost van EUR 0,13/m², is het duidelijk dat de subsidie en de totale investering in de nieuwe coatingfaciliteit Intercarpet een aanzienlijke som geld zou hebben bespaard.

Geef een reactie