Heracles bijna klaar voor gras

Voetbalclub Heracles Almelo heeft met de gemeente en buurtvereniging ON een akkoord bereikt over de herinrichting van het naastgelegen sportpark Ossenkoppelerhoek. De club gaat daar twee trainingsvelden krijgen waardoor de overstap naar in gras in stadion Erve Asito slechts een kwestie van tijd is

Betekent degradatie Heracles Almelo het einde voor kunstgras in de Eredivisie?

Voetbalclub Heracles Almelo heeft met de gemeente en buurtvereniging ON een akkoord bereikt over de herinrichting van het naastgelegen sportpark Ossenkoppelerhoek. De club gaat daar twee trainingsvelden krijgen waardoor de overstap naar in gras in stadion Erve Asito slechts een kwestie van tijd is.

Omdat het stadionveld van de BVO ook gebruikt wordt voor de trainingsactiviteiten van de verschillende teams, was de club uit Almelo lange tijd niet happig om in het stadion van kunstgras naar gras over te stappen.

Met het besluit van de clubs in de Eredivisie om gras of hybride stadionvelden van 2025 te gaan verplichten, ontkwam de ambiteuze club uit Almelo er niet aan om toch gras te overwegen.

Omdat Heracles er op stond om in de buurt van het stadion te blijven trainen, was het gedwongen te onderhandelen over sportpark Ossenkoppelerhoek. Inmiddels lijkt de kogel over de herinrichting van het sportpark door de kerk. Het complex wordt opnieuw ingericht waardoor Heracles Almelo daar binnenkort over twee velden kan beschikken. Wanneer de club ook haar stadionveld zal aanpakken, is nog niet bekend.

Geef een reactie