DLF boekt recordomzet

De resultaten voor graszaadproducent DLF zijn nog nooit zo sterk geweest, zei Truels Damsgaard, CEO van DLF, bij de presentatie van hun laatste financiële resultaten.

Doorzaaien

De resultaten voor graszaadproducent DLF zijn nog nooit zo sterk geweest, zei Truels Damsgaard, CEO van DLF, bij de presentatie van hun laatste financiële resultaten.

De CEO noemde het een collectieve inspanning, omdat er niet één bedrijfsonderdeel boven de andere uitsteekt met zo’n geweldig resultaat. “Onze Noord-Amerikaanse business unit heeft echter een uitzonderlijk goed resultaat neergezet, gebaseerd op ouderwets zakelijk inzicht. Ze hebben de marktontwikkelingen aldaar goed voorspeld en we zijn erin geslaagd de markt- en prijsdynamiek bijna optimaal te benutten. Het resultaat was meer verkoop tegen een historisch hoog prijsniveau”, zei hij.

Eerder dit jaar waarschuwde de graszaadleveranciers in Nederland dat de vraag naar natuurgras (zaden), in combinatie met de slechte oogstresultaten in de afgelopen jaren, van de VS van exporterend land tot een grote importeur hebben gemaakt. Hetzelfde geldt voor markten in Azië. Daarmee staan de leveringen in Nederland onder druk.

“De volledige aanwezigheid in de waardeketen op de vier continenten heeft het mogelijk gemaakt om de ergste verstoringen van de toeleveringsketen te vermijden. Door een tekort aan graszaad in Noord-Amerika na een slechte oogst vorig seizoen, brak onze export van Europa naar Noord-Amerika een record. Nooit eerder hebben zoveel Amerikanen zoveel in Denemarken geproduceerd zaad van DLF gekocht.”

De inkrimping en vermindering van de bedrijfscomplexiteit in Australië en Zuid-Amerika werd ook geprezen door de CEO. “Het heeft z’n vruchten afgeworpen en we hebben in het fiscale jaar 2021/22 zeer goede prestaties geleverd in die regio’s.”

Geef een reactie