Civieltechnisch projectleider sportparken

Nederlandse vlag

Civieltechnische projectleider sportparken
32-36 uur per week

Bouw mee aan de toekomst van sport in Amsterdam! Als civieltechnische projectleider sportparken lever jij een actieve en overtuigende bijdrage aan uitdagende sportprojecten. Ons doel? Zorgen dat elke Amsterdammer kan sporten en talenten kan ontwikkelen binnen ons prachtige sportareaal.

Door het creëren van moderne, duurzame en innovatieve sportvoorzieningen op de gemeentelijke sportparken, lever je een bijdrage aan de grote stadsvernieuwingsprojecten binnen Amsterdam.

De functie
In de functie van civieltechnische projectleider sportparken is geen dag hetzelfde. Je speelt een essentiële rol bij de optimalisatie, uitbreiding en instandhouding van het Amsterdamse sportareaal. Denk aan de renovatie van bestaande sportvelden en de aanleg van nieuwe sportfaciliteiten, zoals kunstgrasvelden, atletiekbanen, tennisvelden en urban sports-voorzieningen.

Deze functie biedt jou de mogelijkheid om breed bezig te zijn en een grote diversiteit aan projecten aan te pakken. Vandaag beoordeel je het ontwerp voor een nieuw tenniscomplex, morgen ben je betrokken bij de reconstructie van een atletiekbaan en de dag daarna denk je mee over kunstgrasvelden als innovatieve oplossing voor hittestress in de stad. Met jouw expertise in civiele constructies krijg je veel ruimte om mee te denken en te adviseren, met een grote mate van vrijheid, flexibiliteit en eigen verantwoordelijkheid.

Duurzaam en innovatief werken zijn speerpunten in deze functie. Een mooi voorbeeld daarvan is een onlangs opgeleverd hockeyveld in Weesp. Het betreft een kunstgrasveld dat voldoet aan alle specificaties van een waterveld, maar daarvoor geen water nodig heeft. Het betreft op dit moment nog een pilot maar het zou zo maar kunnen zijn dat bij de volgende Olympische Spelen dit veld toegepast gaat worden.

Dit doe je op een gemiddelde dag

 • Overleg voeren met de KNVB over de sporttechnische eisen voor een nieuw kunstgrasveld. Je stemt de specifieke wensen af met de betreffende voetbalvereniging en verwerkt deze in het projectplan.
 • Het leiden van het wekelijkse projectenoverleg, waarin je afstemt met werkvoorbereiders en toezichthouders en hen aanstuurt.
 • Bespreken van de aanpassingen in het definitieve ontwerp van het nieuwe tenniscomplex met het bestuur van de tennisvereniging.
 • Samenwerken met ingeschakelde bodemspecialisten om een oplossing te vinden voor de geconstateerde vervuilde grond op de plek waar een nieuw kunstgrasveld moet komen. Je schrijft een helder advies en komt met concrete oplossingen.
 • Nauwlettend monitoren van de beheersaspecten geld, organisatie, tijd, informatie, kwaliteit en het beoogde resultaat.
 • Deelnemen aan brainstormsessies over de verdere professionalisering van het team Ondersteuning binnen Sport & Bos.


Hier ga je aan de slag
We willen een goede werkgever zijn die ervoor zorgt dat alle collega’s zich gezien en gewaardeerd voelen. We koesteren verschillen tussen collega’s, al die verschillen zorgen voor betere resultaten voor onze organisatie én onze stad. We streven daarbij naar een personeelsbestand dat een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam. Dus wie jij ook bent: bij ons ben je van harte welkom!

Je gaat aan de slag bij de afdeling Sporthallen en -parken van de Directie Sport en Bos. Wij zijn verantwoordelijk voor het beheer, onderhoud, exploitatie en realisatie van het Amsterdamse sportareaal. Dit omvat meer dan 200 sportvelden, waaronder 3 golfbanen, 5 atletiekbanen, 2 wielercircuits, ongeveer 30 sporthallen en ruim 80 gymlokalen en de Amsterdamse Bosbaan. Je komt terecht in een goed samenwerkend team dat vanuit sportcentrum De Pijp werkt aan een stad die uitnodigt tot bewegen.

Naast de samenwerking met andere afdelingen binnen Sport en Bos, zoals Beleid en Ontwikkeling, werk je nauw samen met het ingenieursbureau en de directie inkoop. Daarnaast onderhoud je veel contacten met leveranciers en gebruikers, zoals sportverenigingen en stichtingen die gebruikmaken van de Amsterdamse sportvelden. In een tijd van energietransitie, klimaatadaptatie en een snel groeiende stad is er een grote behoefte aan voldoende gezonde sportruimte en het behoud van bestaande sportparken. Sport en Bos werkt aan deze uitdaging en bouwt daarbij aan kennisnetwerken met partners, zowel intern als extern. Het aangaan van nieuwe samenwerkingen, het uitvoeren van pilots en het streven naar persoonlijke ontwikkeling behoren allemaal tot de mogelijkheden binnen Sport en Bos.

Functie-eisen

Dit breng je mee

Voor deze functie civieltechnische projectleider sportparken beschik je over:

 • Hbo- werk- en -denkniveau, aangetoond met een diploma of aantoonbare civieltechnische kennis en werkervaring.
 • Minimaal 3 jaar ervaring met het leiden van civieltechnische projecten.
 • Minimaal 3 jaar ervaring met het managen van meerdere projecten/projectteams tegelijkertijd.
 • Ervaring met gebiedsontwikkeling en (groot)stedelijke projecten in de rol van projectleider heeft de voorkeur.
 • Ervaring met het begeleiden en opleiden van collega’s in het werkveld.


Aan competenties breng je mee:

 • Analytisch vermogen: Je bent sterk in het ontleden van complexe vraagstukken, ziet snel kritische details, legt verbanden en komt proactief met oplossingen.
 • Omgevingsbewustzijn: Je overziet de verschillende projecten en hun onderlinge samenhang en voelt de belangen die spelen goed aan.
 • Samenwerken: Collega’s kunnen rekenen op jouw betrokkenheid. Op natuurlijke wijze begeleid en coach je hen en je draagt overtuigend bij aan de sfeer in het team.
 • Relatiebeheer: Met klanten en andere betrokkenen bouw je hechte relaties op.
 • Resultaat behalen: Dat is wat jij doet en je stimuleert ook anderen daarin.


Dit bieden wij jou
Als civiel technische projectleider sportaccommodaties kom je ons 32-36 uur per week versterken en kun je rekenen op onderstaande arbeidsvoorwaarden.

 • Een bruto maandsalaris tussen € 4.400,- en € 6.096,- (schaal 11A) op basis van een 36-urige werkweek. Het exacte salaris wordt afgestemd op de opleiding, kennis en ervaring die je meebrengt.
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar, met daarna de mogelijkheid op een overeenkomst voor onbepaalde tijd als je op dit moment nog geen, of een tijdelijke, arbeidsovereenkomst hebt bij de gemeente Amsterdam.
 • Als je al een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd hebt bij de gemeente Amsterdam, dan behoud je deze en word je overgeplaatst.
 • Ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden. Ons interne opleidingscentrum, de Amsterdamse School, biedt verschillende opleidingen, ontwikkeltrajecten en begeleiding in het werk waardoor je jezelf kan blijven uitdagen.
 • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van jouw salaris dat je kunt gebruiken voor bijvoorbeeld extra pensioenopbouw of extra verlofdagen.
 • Een pensioenregeling bij ABP, het pensioenfonds voor overheid en onderwijs.
 • Een reiskostenvergoeding van € 0,10 per kilometer, tot 45 kilometer enkele reis woon-werkafstand voor het aantal dagen dat je op kantoor werkt en/of een thuiswerkvergoeding van € 3,- netto per werkdag dat je thuis werkt.
 • Een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering.
 • Hybride werken: in deze functie kun je in overleg deels thuis en deels op kantoor werken. Binnen onze organisatie hanteren wij de richtlijn om minimaal 50% op kantoor te werken. We bieden (thuis)werkmiddelen aan om je werkplek veilig en gezond in te richten.
 • Een mobiele telefoon en laptop.


Nieuwsgierig naar al onze arbeidsvoorwaarden? Bekijk de Personeelsregelingen Gemeente Amsterdam (PGA) op onze website.

Solliciteren naar deze baan

 • Spreekt deze vacature je aan, dan ontvangen we jouw sollicitatie graag uiterlijk 3 oktober 2023 via het sollicitatieformulier op onze website.
 • Deze vacature staat gelijktijdig intern en extern uit. Medewerkers van de gemeente Amsterdam hebben voorrang in de procedure.
 • Wij ontvangen graag je motivatie, waarin je in maximaal 1 A4 pagina toelicht waarom jouw werkervaring en competenties aansluiten bij deze functie. Je motivatie wordt meegewogen tijdens de selectieprocedure.
 • De selectieprocedure bestaat uit een cv/brief ronde en een gespreksronde. We hebben een selectiecommissie van 3 personen samengesteld, bestaande uit de leidinggevende, een P&O adviseur en een directe collega met wie je zult samenwerken.
 • Sluit jouw cv aan bij de functie-eisen, dan nodigen we je graag uit voor een sollicitatiegesprek.
 • De gesprekken vinden plaats op onze kantoorlocatie aan de Lizzy Ansinghstraat 88 te Amsterdam.
 • Van elke collega die ons komt versterken vragen wij een recente Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).


Vragen over deze vacature?
Voor vragen kun je Inge Vyent, teammanager team Ondersteuning, benaderen via i.dinkgreve@amsterdam.nl en/of 06-39002542.

Kijk voor meer informatie hier

Geef een reactie