Beste van 2 werelden voor de Haarlemmermeersche GC

Het greenkeepersteam dat de Oosthoek Groep voor de Haarlemmermeersche Golf Club heeft samengesteld, zal ook putten uit Erwin Beltman en zijn zoon.

De Oosthoek Groep wordt op 1 januari verantwoordelijk voor het onderhoud van de golfbaan. De Haarlemmermeersche Golfclub beschikt over een 27-holes baan met A-status en een verlichte 9-holes par 3 baan waar leden ’s avonds op kunnen golfen.

In plaats van een overeenkomst op basis van de te uitvoeren onderhoudsactiviteiten, zijn de Oosthoek Groep en de golfbaan een overeenkomst op basis van het resultaat aangegaan. Voor de golfbaan zal daarvoor het beeld uit het handboek Kwaliteit Golfbanen leidend zijn.

Johan Oosthoek van de Oosthoek Groep noemt de baan visueel erg mooi, “maar cultuurtechnisch willen we de puntjes op de i gaan zetten,” zo stelt hij. Om dat te bereiken zullen Erwin Beltman en diens zoon straks deel uitmaken van het greenkeepersteam dat Oosthoek voor de Haarlemmermeersche Golfclub heeft samengesteld.

Dat team zal onder leiding van hoofd greenkeeper Leen Reeuwijk komen te staan.

Passie voor gras

Erwin Beltman kijkt uit naar zijn terugkeer op de golfbaan. “Tijdens ons gesprek merkte ik al snel hun passie voor gras en hun bereidheid om innovaties uit andere markten te omarmen. Dat maakte me erg enthousiast. Daarnaast beschikken ze over alle benodigde onderhoudsmachines,” zo verklaart de voormalig groundsman van stadion De Kuip.

Het onderhoud van een golfbaan is verre van nieuw voor Beltman die vooral furore maakte als groundsman voor stadion De Kuip. Daar won hij acht jaar op rij de prijs voor het beste Eredivisie-veld.

“De resultaten die ik in de sportvelden heb behaald kwamen mede dankzij de ervaringen die ik tijdens de 25 jaar als greenkeeper heb opgedaan. Daarnaast ben ik gek van het spelletje.”

Beste van twee werelden

Beltman combineert straks zijn werkzaamheden op de golfbaan met zijn activiteiten op sportvelden. “De Haarlemmermeersche golfclub is niet zo heel ver van mijn huis. Als ik daar ’s ochtends vroeg begin dan heb ik ’s middags de tijd om de velden van voetbalclub SJC in Noordwijk te onderhouden. Die liggen niet zo heel ver van de Haarlemmermeersche golfclub vandaan.”

Het hoofdveld van SJC is de laatste maanden nadrukkelijk in beeld gekomen van de KNVB.

“We hebben inmiddels al de interlands van verschillende jeugdteams van de KNVB gehad en het is de club en de gemeente, maar ook mijzelf, er veel aan gelegen om de kwaliteit van het veld zo hoog mogelijk te blijven houden.”

Daarnaast zal hij betrokken blijven bij de after-sales van Hendriks Graszoden.

Geef een reactie