Beleidadviseur sport

Nederlandse vlag

De gemeente Breda vindt het belangrijk dat iedereen de sport kan beoefenen die bij haar of hem past. Breda groeit de komende jaren en dat leidt tot meer vraag naar sportaanbod. Voor een toekomstbestendig sportaanbod zijn adequate voorzieningen nodig, die voldoen aan de veranderende vraag van sporters. Met oog voor kwaliteit, duurzaamheid, toegankelijkheid en innovatie. Sportvoorzieningen in de openbare ruimte, buitensportcomplexen en indoorsportaccommodaties. Ben jij de ervaren beleidsadviseur Sport(voorzieningen) die hiermee aan de slag gaat en ons team Sport en bewegen komt versterken?

In jouw rol als beleidsadviseur geef je uitvoering aan de ambities waar Breda voor staat. Hierin werk je samen met collega’s van onder andere vastgoed, economie, stedelijke ontwikkeling, wijkzaken en het sociaal domein. Ook onze sportaanbieders zijn belangrijke partners voor jou. Samen weet je uitvoering te geven aan onze beleidsdoelstellingen en begeleid je projecten naar een succesvolle afronding.

De volgende werkzaamheden komen in ieder geval terug in deze baan:

 • Je adviseert zowel intern aan collega’s en gemeentebestuur, als extern op het gebied van sportvoorzieningen;
 • Je vertaalt samen met collega’s de beleidsdoelstellingen naar concrete vastgoedvragen;
 • Je geeft sturing aan beleidsmatige projecten die beschreven staan in het nieuwe uitvoeringsprogramma 2023 – 2026, zoals een integraal huisvestingsplan voor sport;
 • Je geeft advies over specifieke gebiedsontwikkelingen inzake sportvoorzieningen en accommodaties, bijvoorbeeld de te ontwikkelen visie op de Sportboulevard Breda;
 • Je bent aanspreekpunt voor sportaanbieders omtrent subsidieaanvragen en adviesvragen op thema’s als verduurzaming, zelfredzaamheid en de uitbreiding of renovatie van sportvoorzieningen.

Je vertaalt samen met collega’s de beleidsdoelstellingen naar concrete vastgoedvragen

Oog voor kwaliteit, duurzaamheid, toegankelijkheid en innovatie

Je bent aanspreekpunt voor sportaanbieders omtrent subsidieaanvragen en adviesvragen

We zoeken jou!

Ben jij een ervaren adviseur, netwerker en heb je een eigen, inspirerende visie op sport en bewegen en sportvoorzieningen in het bijzonder? Wil jij werken voor een gemeente die sportstimulering en beweging belangrijk vindt? Dan zoeken we jou!

Wij zijn op zoek naar iemand met het volgende profiel:

 • Je hebt ten minste een relevante hbo-opleiding afgerond
 • Je hebt ruime ervaring (minimaal 5 jaar) met beleid op sport(voorzieningen), bent bekend met ontwikkelingen en uitdagingen op dit thema en kunt op een interactieve manier beleid vormgeven, met oog voor de praktijk en de politiek
 • Je bent initiatiefrijk, analytisch sterk, resultaatgericht en beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zodat je trajecten samen met je collega’s en de nodige humor tot een goed einde kunt brengen

Een afgeronde relevante hbo-opleiding

Ruime ervaring (minimaal 5 jaar) met beleid op sport- en sportvoorzieningen

Goede communicatieve vaardigheden

Wat bieden wij:

Werken bij de Gemeente Breda is werken in een stad met ambities. We denken vooruit en maken mogelijk. Voor onze inwoners én voor onze medewerkers. Naast een baan met impact kun je daarom rekenen op:

 • Een contract voor 36 uur. In eerste instantie voor een jaar.
 • Een brutomaandsalaris van maximaal € 6.103,00 (schaal 12) op basis van 36 uur.
 • 183 verlofuren per jaar bij een contract van 36 uur.
 • Een individueel keuzebudget van 17,05% boven op je salaris dat je kunt inzetten voor studie, extra verlof of bijvoorbeeld de aanschaf van een fiets. Het bedrag laten uitbetalen als een soort 13e maand kan ook.
 • Volop ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.
 • Een goede werk-privébalans met flexibele werktijden.
 • Een laptop en mobiele telefoon.
 • De mogelijkheid om thuis te werken.
 • Een werkgeversbijdrage in de kosten van de zorgverzekering.
 • Een goede pensioenregeling bij ABP.

36 uur per week

Salaris maximaal € 6.103,00

Wie zijn wij:

Je maakt onderdeel uit van het beleidsteam Sport en bewegen.

Dit team bestaat uit 4 beleidsadviseurs/projectleiders.

Het team werkt nauw samen met collega’s van andere beleidsterreinen zoals economie, communicatie, evenementen, juridische zaken, financiën en onderzoek- en informatie. De beleidsadviseurs hebben elk hun eigen aandachtsgebied. Je bent aanwezig op het stadskantoor, werkt vanuit huis of gaat op bezoek bij een sportaanbieder of netwerkpartner. Dit is afhankelijk van jouw agenda en in afstemming met jouw team.

Lees meer over de gemeente BredaGemeente Breda

Enthousiast geworden?

Solliciteer dan snel op deze vacature van Beleidsadviseur Sport. Dit kan tot en met 15 januari 2023. Zijn we enthousiast, dan ontvang je een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek in de week van 16 of 23 januari 2023.

Liever eerst meer weten over deze functie? Bel dan naar Karin Gangelhof, teamleider, telefoonnummer: (06) 10 08 79 20

Goed om te weten: 

 • De gemeente Breda is een werkgever die gelijke kansen biedt. Wij ontvangen graag sollicitaties van alle voldoende gekwalificeerde personen ongeacht hun komaf, geslacht, functiebeperking, religie/overtuiging of leeftijd.
 • Als ambtenaar heb je een bijzondere verantwoordelijkheid. Daarom vragen we van iedere nieuwe collega een Verklaring Omtrent het Gedrag. Ook leg je een ambtseed of -belofte af.
 • Als je solliciteert kan het zijn dat wij je openbare social mediaprofiel raadplegen.

 Deze vacature delen? Geen probleem! Acquisitie stellen we niet op prijs.

Geef een reactie