Alveosport komt met shockpad voor non-infillvelden

Alveosport shockpad voor non-infillvelden

Alveosport heeft de NUT 3011-14 aan haar portfolio toegevoegd, een shockpad die speciaal is ontworpen voor gebruik in non-infill kunstgrasvelden.

De chemische samenstelling van de nieuwste shockpad, in combinatie met het fysieke ontwerp, zorgt volgens Alveosport voor een uitstekende balans tussen schokabsorptie, verticale vervorming en balstuit – direct na installatie en gedurende de hele levensduur van het grasmatsysteem.

In Nederland werd de nieuwe shockpad voor het eerst gebruikt bij voetbalclub DSV Concordia in Delft. Hier werd een FieldTurf Ultra 360 non-infill tapijt over het shockpad geïnstalleerd. Rob Heusinkveld, Product Manager bij FieldTurf Tarkett Benelux, licht het ontwerp toe: “Dit systeem is een echte doorontwikkeling op het gebied van non-infill kunstgrassystemen. Omdat er geen prestatie-infill is, moeten de meeste prestatie-eigenschappen worden geleverd door de shockpad. Alveosport is onze go-to-shockpad voor synthetische systemen vanwege zijn bewezen technische prestaties.”

Vorig jaar werd de Alveosport NUT 3011-14 met succes geïnstalleerd in vier velden in Noorwegen.

Geef een reactie