100% natuurlijke infill voor Luctor Heinkenszand

De investering in het nieuwe kunstgras voetbalveld met 100% natuurlijke infill van Luctor Heinkenszand laat zowel de voetballers, het bestuur als de hele gemeente profiteren.

Infill Pro Geo biedt spelers comfort en verkoeling, voorkwam dat de gemeente duizenden euro’s extra moest investeren en kan in de toekomst als bodemverbeteraar voor (openbaar) groen dienen.

“Infill Pro Geo bestaat uit kokosvezel en kurk,” zo legt directeur Bart van Schilt uit. “Het beetje infill dat buiten het veld terechtkomt zal door het aanwezige micro-organisme op dezelfde wijze worden omgezet naar CO2, H2O en humus als dat het doet met dode herfstbladeren of gemaaid gras.” Omdat er uiteindelijk niets achterblijft in de omgeving, voldoet Infill Pro Geo nu al aan de beoogde Europese richtlijn voor infill voor kunstgras.

Duurzame oplossing

Om vervuiling van de omgeving te voorkomen wil de Europese Commissie binnenkort een verbod op polymerische infills zoals SBR, EPDM of TPE uitvaardigen. Daarnaast mogen natuurlijke materialen  alleen worden toegepast wanneer deze binnen één jaar op natuurlijke wijze volledig zijn opgenomen in de omgeving. Infill Pro Geo voldoet aan de verwachtingen waardoor er niet voor duizenden euro’s aan maatregelen hoeven te worden aangebracht om de infill in het veld te houden.

Bovendien heeft Infill Pro Geo ook na haar levensduur in kunstgras nog een toegevoegde waarde. De samenstelling van het infill is van dien aard dat de infill altijd en in z’n geheel door de potgrondindustrie verwerkt kan worden tot compost.

Het Limonta Duo Shape kunstgrasveld van Luctor Heinkenszand is het Italiaanse raspaard in de kunstgraswereld en werd deze zomer door aannemersbedrijf Traas en Ovaa Sport opgeleverd.

Geef een reactie